פלסטידות
הניסויים
שבוצעו:
א.
כרומופלסטים בקליפת הפרי של פלפלת הגינה- הכנת פרפרט והסתכלות
במיקרוסקופ
ב.
עמילופלסטים מבננה בשלה ובוסר- הכנת פרפרט, וטפטוף לוגול
ג.
בדיקת גלוקוז לבננה בשלה ובוסר- הכנת רסק וטפטוף בנדיקט

א.
ב.
בננה בשלה- רק ההיקף נצבע בשחור
בננה בוסר- הכל נצבע בשחור
תוצאות בדיקת גלוקוז לבננה בשלה מאוד ובוסר:
צבע
|
|
1 (רסק בננה בוסר + מים+
תמיסת בנדיקט)
|
צהוב (יש מעט גלוקוז)
|
2 (רסק בננה בשלה + מים+
תמיסת בנדיקט)
|
כתום אדמדם (יש הרבה
גלוקוז)
|
3 (מבחנת ביקורת)
|
כחול
|
מסקנות:
·
הלוגול נקשר לעמילן, ועל כן הבננה בוסר נצבעה בשחור. בבוסר יש יותר
חומר תשמורת הנאגר בצורת עמילן, רב-סוכר, לשמירה על ריכוז מומסים ולא משפיע על
הלחץ האוסמוטי בתא וכן אריזתו צפופה
ולעומת זאת בבננה בשלה העמילן מתפרק לגלוקוז, חד סוכר (לכן גם הבננה מתוקה יותר).
·
בבננה בוסר יש כמות גדלה יותר של עמילן ובבשלה אין עמילן איך בשניהם
יש גלוקוז, כמותו מעטה יותר בבוסר מאשר בבשלה. מקורו של הגלוקוז בבננת בוסר הוא
בפירוק העמילן לגלוקוז לתהליכים צורכי אנרגיה בתא כמו: תהליך הנשימה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה